Recepten enzo

Home » Recepten » Mediterrane quiche

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Mediterrane quiche


Lekkere quiche, met middellandse zee smaken. heerlijk voor in de zomer voor het goede vakantie gevoel. Recepten en zo: Mediterrane quiche

Algemeen


Ingredienten

  •   6 vellen bladerdeeg , ontdooid 
  •   4 scharrelei(eren) ,  
  •   zout ,  
  •   versgemalen peper ,  
  •   200 gram ham , in reepjes 
  •   2 teentjes knoflook , geperst 
  •   2 eetlepels olijfolie ,  
  •   1 rode paprika , in smalle reepjes 
  •   200 ml creme fraiche ,  
  •   250 gram broccoli , in kleine roosjes, steeltjes gehakt 
  •   1 eetlepel verse tijm , of een theelepel gedroogd 
  •   200 gram feta , in blokjes 

Benodigdheden

  • quichevorm of springvorm ø 24 cm, ingevet


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bekleed de bakvorm met bladerdeeg en prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  3. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de paprika en broccoli 4 minuten. Pers de knoflook erboven en voeg de tijm toe.
  4. Verdeel de groenten met de hamreepjes en fetablokjes over de deegbodem.
  5. Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper.
  6. Giet het eimengsel over de vulling in de vorm.
  7. Bak de taart in het midden van de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar.



Tips

  • Vervang feta door roomkaas of jonge kaas
  • Neem in plaats van tijm Provençaalse kruiden+