Recepten enzo

Home » Recepten » Oud-Hollandse appelbeignets

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Oud-Hollandse appelbeignets


Onmisbaar met oud en nieuw, oud-hollandse appelbeignets. Heerlijk! Recepten en zo: Oud-Hollandse appelbeignets

Algemeen


Ingredienten

  •   4 appels , elstar of goudrenet 
  •   50 gram suiker ,  
  •   2 scharrelei(eren) ,  
  •   3 eetlepels citroensap ,  
  •   300 ml melk , of 150 ml melk en 150 ml bier 
  •   1 eetlepel kaneelpoeder ,  
  •   250 gram zelfrijzend bakmeel ,  

Benodigdheden

  • keukenpapier
  • frituurpan


Bereiding

  1. Klop de eieren los met 50 ml melk. Voeg het zelfrijzend bakmeel in gedeelten toe en roer dit tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk of bier toe.
  2. Schil de appels en snijd in plakken van ongeveer een centimeter. Besprenkel de plakken met citroen.
  3. Verhit de frituurolie tot 180°C. Prik de appelplakken aan een vork, haal ze door het beslag en laat ze in de hete olie glijden.
  4. Frituur 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Keer ze één keer om met een vork.
  5. Haal de appelflappen met een vork uit de olie en laat ze uitlekken in een met keuken­papier bekleed vergiet. Meng de suiker met kaneelpoeder en bestrooi de appelflappen ermee.



Tips

  • Gebruik ook eens ananasschijven in plaats van de appels

Kijk ook eens bij: