Recepten enzo

Home » Recepten » Spaghetti met rucola

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Spaghetti met rucola


Een heerlijk, licht smakelijk Italiaans gerecht, heerlijk op een zomerse dag. De kinderen vinden dit recept ook lekker. Recepten en zo: Spaghetti met rucola

Algemeen


Ingredienten

  •   150 ml extra vierge olijfolie ,  
  •   1 teen gesnipperde knoflook ,  
  •   1 bakje romaatjes , fijngesneden 
  •   15 gram verse basilicum , alleen de blaadjes 
  •   paar eetlepels kappertjes ,  
  •   350 gram spaghetti ,  
  •   1 bol mozzerella , in blokjes 
  •   75 gram rucola ,  

Bereiding

  1. Verwarm de olie op laag vuur in een steelpan. Bak de knoflook 2 minuten zachtjes in de olie, zorg dat hij niet gaat kleuren.
  2. Neem de pan van het vuur. Voeg de tomaten en de kappertjes toe. Laat 1 uur marineren.
  3. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en meng de warme spaghetti met het tomatenmengsel, de mozzarella, de rucola en het basilicum en serveer direct.