Recepten enzo

Home » Recepten » Stamppot zuurkool met roergebakken runderreepjes

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Stamppot zuurkool met roergebakken runderreepjes


Lekkere variant op een oer Holaands gerecht, stamppotzuurkool met ananas en roergebakken runderreepjes. Recepten en zo: Stamppot zuurkool met roergebakken runderreepjes

Algemeen


Ingredienten

  •   1,5 kg kruimig aardappelen ,  
  •   peper ,  
  •   sojasaus ,  
  •   1 blikje stukjes ananas ,  
  •   bosui , in ringetjes 
  •   500 gram zuurkool ,  
  •   2 eetlepels oosterse roerbakolie ,  
  •   400 gram runderreepjes ,  

Benodigdheden

  • wok


Bereiding

  1. Doe de aardappelen en een laagje water in een ruime pan en verdeel de zuurkool erover.
  2. Kook de aardappelen met de zuurkool in ± 20 min. gaar. Giet de aardappelen met de zuurkool af, maar vang het kookvocht op.
  3. Stamp de aard appelen met de zuurkool door elkaar en voeg zoveel van het kookvocht toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de ananas erdoor.
  4. Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees op een hoog vuur bruin.
  5. Voeg de sojasaus, de bosui en peper naar smaak toe en serveer met de zuurkool.




Kijk ook eens bij: