Recepten enzo

Home » Recepten » Tomatenquiche met zoete ui

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Tomatenquiche met zoete ui


Lekker zomers gerecht, dat je ook van tevoren kan klaarmaken. Recepten en zo: Tomatenquiche met zoete ui

Algemeen


Ingredienten

  •   4 tot 6 trostomaten ,  
  •   3 scharrelei(eren) ,  
  •   2 eetlepels creme fraiche ,  
  •   150 gram geraspte kaas ,  
  •   1 theelepel gedroogde rozemarijn ,  
  •   1 theelepel gedroogde tijm ,  
  •   mespuntje suiker ,  
  •   5 vellen bladerdeeg ,  
  •   2 eetlepels couscous ,  
  •   1 zoete ui(en) , in ringen 

Benodigdheden

  • taartvorm, doorsnede ca. 24 cm
  • aluminiumfolie


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de tomaten in plakken, verwijder de pitjes en het vocht.
  3. Klop de eieren los met de crème fraîche, de kaas, de rozemarijn, de tijm, de suiker en zout en peper naar smaak.
  4. Bekleed de ingevette taartvorm met het (ontdooide) bladerdeeg, druk goed aan en bestrooi de bodem met de couscous.
  5. Verdeel de plakken tomaat en de uiringen over de bodem en schenk het eimengsel erover.
  6. Bak de tomatentaart in het midden van de oven in 35 minuten gaar,
  7. dek na 20 minuten de bovenkant van de taart af met aluminiumfolie.



Tips

  • Lekker met een groene salade

Kijk ook eens bij: