Recepten enzo

Home » Recepten » Vleessandwich met gedroogde tomaten

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Vleessandwich met gedroogde tomaten


Lekker slank mediteraan recept en heel snel op tafel. Dunne plakkken entrecote met groente en gedroogde tomaten.

Recepten en zo: Vleessandwich met gedroogde tomaten

Algemeen


Ingredienten

  •   3 eetlepels olie , olie van de gedroogde tomaten 
  •   20 gram boter ,  
  •   zout ,  
  •   4 gedroogde tomaten ,  
  •   peper ,  
  •   2 teentjes knoflook ,  
  •   2 prei ,  
  •   1 eetlepel basilicum , fijngehakt 
  •   1 courgette ,  
  •   4 plakken entrecote , dunne plakken, a la minute 

Bereiding

  • Snijd de prei in smalle ringen, de courgette in blokjes, de gedroogde tomaten in reepjes. Pel de knoflook, hak 1 teentje fijn, pers het andere teentje. Wrijf het vlees in met de gesperste knoflook.
  • Verhit twee eetlepels van de olie van de tomaten in een wok of braadpan. Reorbak de prei en courgette ongeveer 3 minuten op hoog vur.
  • Voeg de reepjes tomaat en de gehakte knoflook erbij en bak even mee. Voeg de bascilicum toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de rest van de tomatenolie met de boter en bak de entrecote snel om en om bruin, in onegveer 1-2 minuten.
  • Leg 2 van de plakjes in het midden van 2 warme borden. Schep de groenten erop en dek het af met de andere plakjes.
  • Garneer met takjes bascilicum



Tips

  • Je kan met kleine porties dit ook als voorgerecht maken. Dan is dit recept genoeg voor 4 personen