Recepten enzo

Home » Recepten » Zalm (Gourmet)

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Zalm (Gourmet)


Zalm uit je gourmetpannetje met een heerlijke roomsaus met limoen. Kijk dat zijn nog eens de verrassingen op de feesttafel. Recepten en zo: Zalm (Gourmet)

Algemeen

  • Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 5 minuten
  • Van: Allerhane
  • kCal: 255
  • Aantal personen: 4 personen
  • Gevonden in:
    Bakken , Gourmetten , Kerst , Vis

Ingredienten

  •   1 limoen , schoongeboend 
  •   200 gram zalm , filet 
  •   versgemalen chilipeper , uit een molentje 
  •   200 ml kookroom ,  
  •   2 eetlepels fijngesneden bieslook ,  
  •   boter ,  

Benodigdheden


Kijk voor alle benodigheden in onze shop

Bereiding

Voorbereiden:

  1. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
  2. Snijd de zalmfilet in 8 blokjes en schep in een kom om met het limoenrasp, 1 el limoensap, zout en chilipeper naar smaak.
  3. Marineer de zalm minstens 15 min. in het limoenmengsel en bewaar afgedekt in de koelkast.
  4. Schenk ondertussen de kookroom in een kannetje en roer de bieslook erdoor, bewaar ook afgedekt tot gebruik in de koelkast.

Bereiden:

  1. Verhit in een gourmetpannetje een klontje boter en schroei telkens 2 blokjes zalm rondom dicht.
  2. Voeg een flinke scheut kookroom toe en laat het geheel 2-3 min. sudderen tot de zalm van binnen rosé is.




Kijk ook eens bij: