Recepten enzo

Home » Recepten » Pittige zuurkoolstamppot

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Pittige zuurkoolstamppot


Pittige variant van de Hollandse zuurkoolstamppot. Recepten en zo: Pittige zuurkoolstamppot

Algemeen


Ingredienten

  •   1 kg kruimige aardappelen ,  
  •   2 teentjes knoflook ,  
  •   5 eetlepels olijfolie ,  
  •   275 gram rookworst , bijvoorbeeld boerenrookworst 
  •   400 gram tomatenblokjes , blik 
  •   1 theelepel cayennepeper ,  
  •   300 gram zuurkool , naturel 

Bereiding

  1. Schil de aardappels, snijd in stukjes en kook gaar in wat water in ongeveer 20 min.
  2. Verwarm de rookworst volgens gebruiksaanwijzing.
  3. Verhit in een braadpan 2 el olie en pers de knoflook erboven uit en fruit even.
  4. Roer de tomatenblokjes en zuurkool erdoor en verwarm zachtjes op laag vuur 10 min.
  5. Giet de aardappels af en met rest van olijfolie fijnstampen.
  6. Roer het zuurkoolmengsel door aardappelpuree en met cayennepeper pittig op smaak brengen.
  7. Met rookworst serveren.