Hartige banketstaaf
Een lekker hartige afwisseling op Sinterklaas' pakjesavond (en natuurlijk op andere avonden), een hartige banketstaaf.
|
|
|
|
Ingredienten
-
10 velletjes
bladerdeeg
, ontdooid
|
-
1
scharrelei(eren)
,
|
-
bloem
,
|
-
half teentje geperste
knoflook
,
|
-
1 gegrilde rode
paprika
, uit pot
|
-
halve theelepels
oregano
,
|
-
250 gram
rundergehakt
,
|
-
10 groene
olijven
, fijngesneden
|
-
cayennepeper
,
|
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Spreid het bladerdeeg uit op werkvlak en laten ontdooien. Stapel de plakjes deeg op elkaar en rol op met bloem bestoven werkvlak uittot een rechthoekige lap.
- Meng het gehakt mengen met oregano, knoflook, olijven en paprika. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Rol met natgemaakte handen het gehakt tot rol.
- Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de gehaktrol erop en vouw het deeg rond het gehak. Druk de randen goed aan en leg de banketstaaf op de vouwnaad.
- Klop de dooier los en bestrijk de bovenkant van het deeg ermee.
- Bak de staaf in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar en goudbruin.
- Veeg eventueel tussentijds met dikke laag keukenpapier het vrijkomend vet weg.
Laat de staaf iets laten afkoelen en snijs in stukken of plakjes. Kan ook op kamertemperatuur geserveerd worden.