Recepten enzo

Home » Recepten » Indonesische ketjapmarinade

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Indonesische ketjapmarinade


Lekker, oosterse, pittige marinade, heel geschikt voor varkensvlees, lamsvlees en rundvlees. Probeer het ook eens met eendeborstfilet Recepten en zo: Indonesische ketjapmarinade

Algemeen


Ingredienten


Benodigdheden

  • Lage schaal


Bereiding

  1. Roer in een lage schaal de ketjap, knoflook, komijn, koriander, gemberpoeder en de sambal door elkaar.
  2. Wentel het vlees een paar keer door de schaal en laat afgedekt tussen een half uur en twee uur in de koelkast marineren. Keer het vlees af en toe om.
  3. Bestrijk het vlees voor het grillen met een beetje olie



Tips

  • Je kan deze marinade ook gebruiken als basis voor pindasaus (voeg alleen pindakaas, kokosmelk en sambal toe)

Kijk ook eens bij: