Recepten enzo

Home » Recepten » Romige broccolisoep

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Romige broccolisoep


Romige broccolisoep Recepten en zo: Romige broccolisoep

Algemeen


Ingredienten

  •   3 eetlepels olie ,  
  •   200 gram aardappelen , in blokjes 
  •   2 gesnipperde ui(en) ,  
  •   2 tomaten ,  
  •   2 teentjes geperste knoflook ,  
  •   3 eetlepels creme fraiche ,  
  •   300 gram broccoli , roosjes 
  •   4 dikke plakken brood ,  
  •   1 liter groentebouillon , van tablet 
  •   50 gram gehakte hazelnoten ,  

Benodigdheden

  • Staafmixer of keukenmachine


Bereiding

  1. Verhit in een soeppan de helft van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook goudbruin. Roer de broccoli en de aardappelblokjes erdoor en bak ze 1 minuut mee.
  2. Schenk de crème fraîche en de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep 15-20 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken.
  3. Snijd de tomaat in kleine blokjes (laat het vrijgekomen vocht met pitjes met de soep meekoken, dit geeft extra smaak). Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de tomaat, bosui en de hazelnoten in de soep.
  5. Verdeel de soep over vier borden en serveer er zelfgesneden plakken brood bij.




Kijk ook eens bij: