Recepten enzo

Home » Recepten » Zelfgemaakte ketchup

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Zelfgemaakte ketchup


Dit is echt zo'n recept waarvan je dacht dat het lastig was om zelf te maken, maar het blijkt veel eenvoudiger dan je denkt. En veel lekkerder, bijvoorbeeld op een zelfgemaakte hamburger. Recepten en zo: Zelfgemaakte ketchup

Algemeen


Ingredienten

  •   2 eetlepels suiker ,  
  •   1 kleine ui(en) ,  
  •   teentjes 2 knoflook ,  
  •   70 gram tomatenpuree ,  
  •   0,5-1 theelepel kerrie ,  
  •   3 eetlepels kruidenazijn ,  
  •   1 stengel bleekselderij ,  
  •   400 gram tomatenblokjes ,  
  •   2 eetlepels zonnebloemolie ,  

Benodigdheden

  • Zeef


Bereiding

  1. Snipper de ui fijn, hak de knoflook in hele kleine stukjes en snijd de stengel bleekselderij in dunne plakjes.
  2. Verhit de olie en bak de groente 10 minuten op een matig vuur. Voeg de kerriepoeder toe en bak dit nog een minuutje mee.
  3. Voeg de tomatenpuree, het blik tomaten, de azijn en de suiker toe en breng alles aan de kook.
  4. Laat op laag vuur ongeveer 20 minuten door pruttelen.
  5. Druk alles door een zeef. Roer een keer door en breng op smaak met zout en peper.



Tips

  • Als je van een wat zoetere ketchup houd, voeg dan nog wat suiker toe
  • Als je van wat piitiger houd kan je ook worchestersaus toevoegen

Kijk ook eens bij: