Recepten enzo

Home » Recepten » Brochette van varkenshaas

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Brochette van varkenshaas


Lekker grill gerecht, met spaanse twist. Lekker als je tapas gaat maken. Recepten en zo: Brochette van varkenshaas

Algemeen


Ingredienten

  •   2 eetlepels gehakte peterselie ,  
  •   mespuntje versgemalen peper ,  
  •   2 teentjes geperste knoflook ,  
  •   3 eetlepels olijfolie ,  
  •   mespuntje gemberpoeder ,  
  •   mespuntje nootmuskaat ,  
  •   mespuntje kaneelpoeder ,  
  •   1 citroen ,  
  •   mespuntje cayennepeper , naar smaak, is erg scherp 
  •   300 gram varkenshaas ,  

Benodigdheden

  • 8 spiesjes


Bereiding

  1. Snijd de varkenshaas in blokjes van circa 2 cm. Leg ze in een enkele laag in een schaal.
  2. Boen de citroen schoon onder koud water, rasp de schil en pers de vrucht. Meng rasp en sap met de olijfolie, knoflook, 1 eetlepel peterselie en de specerijen tot een marinade.
  3. Verdeel deze over de vleesblokjes en marineer minstens 6 uur. (Kan een dag van tevoren).
  4. Leg houten spiesjes in water om verbranden te voorkomen.
  5. Rijg de vleesblokjes met een beetje ruimte ertussen aan de spiesen. Verwarm een grillpan of ovengrill en rooster de varkenshaas 10-12 minuten tot deze gaar is.
  6. Draai ze af en toe om en bestrijk ze met de marinade.
  7. Serveer ze bestrooid met de rest van de peterselie.