Recepten enzo

Home » Recepten » Gemarineerde kipspiesjes

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Gemarineerde kipspiesjes


Lekker zomers, mediteraan gerechtje, lekker als tussendoortje of als je tapas maakt. Recepten en zo: Gemarineerde kipspiesjes

Algemeen


Ingredienten

  •   400 gram kipfilet ,  
  •   2 eetlepels gehakte peterselie ,  
  •   zout ,  
  •   versgemalen peper ,  
  •   50 ml water ,  
  •   2 teentjes knoflook , gehakt 
  •   3 eetlepels olijfolie ,  
  •   50 ml droge sherry ,  
  •   2 eetlepels geschaafde amandelen ,  
  •   1-2 theelepels saffraan , poeder, of 2 gram draadjes 

Benodigdheden

  • 8 spiesjes


Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in de lengte in 8 repen. Sla ze iets platter tussen twee laagjes plastic folie.
  2. Meng knoflook, sherry, water, saffraan en 1 eetlepel olijfolie tot een marinade. Leg de kiprepen erin en marineer ze minimaal 1 uur in de koelkast.
  3. Leg de spiesen, als ze van hout zijn, even in het water.
  4. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin.
  5. Meng ze door de peterselie met zout en versgemalen peper.
  6. Dep de kiprepen droog met keukenpapier.
  7. Rijg ze om en om, slangvormig, aan de spiesen.
  8. Bestrijk ze met de rest van de olijfolie. Verwarm de grillpan of ovengrill en rooster de kip 3-4 minuten per kant gaar en bruin.
  9. Bestrooi ze voor het serveren met het amandel-peterseliemengsel.



Tips

  • Gebruik kippenbouillon in plaats van water in de marinade

Kijk ook eens bij: