Recepten enzo

Home » Recepten » Gepofte aardappel

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Gepofte aardappel


Lekker barbecue bijgerecht, de gepofte aardappel. Dit is het basisrecept, er zijn allerlei varianten mogelijk. Recepten en zo: Gepofte aardappel

Algemeen


Ingredienten

  •   4 aardappelen , in de schil, schoongeboend 
  •   1 theelepel grof zout ,  
  •   4 eetlepels zure room ,  
  •   50 gram zachte boter ,  
  •   bieslook ,  

Benodigdheden

  • aluminium folie
  • barbecue


Bereiding

  1. Kook de hele aardappels 10 minuten in de schil in een bodempje water met de deksel op de pan.
  2. Meng het zeezout met de boter.
  3. Laat de aardappels een beetje afkoelen, prik ze in met een vork en wrijf ze in met de zoute boter. Wikkel ze ruim in aluminiumfolie.
  4. Pof de aardappels op de barbecue in 10-15 minuten gaar.
  5. Haal de aardappels uit de folie, snijd ze open en vul ze met een lepel zure room en garneer met wat fijn geknipte bieslook.



Tips

  • Je kan ook creme fraiche gebruiken

Kijk ook eens bij: