Recepten enzo

Home » Recepten » Rijst met paddestoelen en kaas

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Rijst met paddestoelen en kaas


Makkelijk en smakelijk vegetarisch recept, voor een vleesloos dagje tussendoor. Recepten en zo: Rijst met paddestoelen en kaas

Algemeen


Ingredienten

  •   3 eetlepels olie ,  
  •   1 eetlepel fijngeknipte bieslook ,  
  •   zout ,  
  •   peper ,  
  •   100 gram geraspte kaas , bijvoorbeeld maaslander 
  •   nootmuskaat ,  
  •   50 gram amandelschaafsel ,  
  •   1 dl slagroom ,  
  •   2 kleine prei ,  
  •   300 gram paddestoelen , champignons, oesterzwammen en/of shiitake 
  •   150 gram snelkook zilvervliesrijst ,  
  •   2 dl kruidenbouillon ,  

Benodigdheden

  • Deksel voor de wok


Bereiding

  1. Maak de preien schoon en snijd in smalle ringen. Borste de paddestoelen schoon en snijd in plakjes.
  2. Verhit de olie in de wok (of grote braadpan) en roerbak de prei ringen kort. Voeg na een minuut de paddestoelen toe en bak nog een minuutje door onder voortdurend omscheppen.
  3. Voeg de rijst toe en roerbak alles nog 2 minuten. Roer de bouillon en de slagroom erdoor en breng aan de kkok. Leg de deksel op de wok en laat zachtjes gaar worden in 20 minuten. Roer af en toe om.
  4. Rooster intussen de geschaafde amandelen in een droge koekepan lichtbruin en laat afkoelen.
  5. Breng het gerecht op smaak met zout, peper en nootmuskaat.Schep de geroosterde amadelen en de geraspte kaas erdoor.
  6. Garneer met de bieslook.




Kijk ook eens bij: