Recepten enzo

Home » Recepten » Stoofpot met ketjap en gember

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Stoofpot met ketjap en gember


Een lekkere, beetje exotische variant op ons eigen draadjesvlees. Recepten en zo: Stoofpot met ketjap en gember

Algemeen


Ingredienten

  •   3 eetlepels ketjap manis ,  
  •   1 grote ui(en) ,  
  •   2 eetlepels fijngehakte peterselie ,  
  •   zout ,  
  •   peper ,  
  •   2 teentjes knoflook ,  
  •   50 gram verse gember ,  
  •   1 eetlepel tomatenpuree ,  
  •   6 eetlepels sesamolie ,  
  •   500 gram kalfslappen , (sukade) 

Bereiding

  1. Schil de gember en rasp het fijn.
  2. Pel en snipper de knoflook en de ui.
  3. Verhit de olie in een braadpan, zet het vuur laag en bak de kalfslapjes aan beide kanten zachtjes bruin. Haal het vlees uit de pan.
  4. Bak de ui in de olie zachtjes glazig (ca. 3 minuten). Roer de tomatenpuree, de gember, de knoflook en de ketjap erdoor en bak het geheel nog 1 minuut.
  5. Leg het vlees terug in de pan. Schenk zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat en breng het vocht tegen de kook aan.
  6. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ca. 1½ uur).
  7. Voeg peper en zout naar smaak toe. Bestrooi met de fijngehakte peterselie.

Lekker met Basmati rijst en beetgare, gekookte sperziebonen.





Kijk ook eens bij: