Recepten enzo

Home » Recepten » Scottliglia italiaanse stoofschotel

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Scottliglia italiaanse stoofschotel


Een heerlijke italiaanse stoofschotel. Heeft even wat meer tijd nodig, maar de smaken zijn heerlijk en je hele keuken geurt naar Italië.

Dit is oorspronkelijk een Toscaanse stoofpot met lamsvlees en rozemarijn. Vervang kip eens door blokjes lamsvlees en peterselie en basilicum door 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn en stoof deze mee.
Recepten en zo: Scottliglia italiaanse stoofschotel

Algemeen


Ingredienten

  •   3 eetlepels olijfolie ,  
  •   4 kippenbouten ,  
  •   1 ui(en) , in stukjes 
  •   2 teentjes knoflook , geperst 
  •   1 gedroogde rode peper , of mespuntje cayennepeper, naar smaak 
  •   1 blikje tomatenpuree ,  
  •   1 stengel bleekselderij , in stukjes 
  •   1 winterwortel , in stukjes 
  •   halve sap van citroen ,  
  •   100 ml rode wijn ,  
  •   400 gram gepelde tomaten , uit blik of pak 
  •   1 bouillonpoeder , blokje, vlees of kippen bouillon 
  •   half bosje platte peterselie , gehakt 
  •   8 blaadjes verse basilicum ,  

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie en bak hierin de kip aan beide kanten goudbruin. Schep de kip uit de pan.
  2. Fruit de ui, knoflook, peper en tomatenpuree in het bakvet. Voeg de bleekselderij en de wortel toe en bak 5 minuten mee.
  3. Voeg de kip en citroensap en na 5 minuten de rode wijn toe en laat 10 minuten inkoken.
  4. Voeg daarna de tomaten met sap en het bouillonblokje toe, roer goed en laat het geheel 30 tot 40 minuten stoven.
  5. Verwijder voor het serveren het pepertje en voeg de peterselie toe.
  6. Garneer met basilicumblaadjes.